Vés al contingut

6. VARIANTS I RONDES: PERMÍS PER CRÉIXER

 

Els nombrosos projectes de variants i rondes contemplats al Pla Director Sectorial de Carreteres no es justifiquen, en la seva majoria, pels volums de trànsit i, en qualsevol cas, els costos econòmics i ambientals que suposen no compensen les possibles millores del trànsit objectiu pel qual, teòricament es plantegen.

 

En molts casos, existeixen rondes urbanes que tenen una funció similar a la que es planteja amb l’actuació de la variant – és el cas de la variant Sud de Felanitx, una ronda molt impactant i completament innecessària perquè ja té una ronda, plantejada amb el mateix objectiu i prevista a les pròpies NNSS del municipi i que pla no recull, o el cas de Manacor, Can Picafort, Alcúdia, Artà i Campos. En altres casos, com és el cas de les variants de Bunyola, Muro, Santa Eugènia, Andratx, Sencelles, Sineu, Petra, ses Salines, es Llombards, s’Alqueria Blanca, Cas Concos, Calonge, Portocristo, ens trobam en casos en que l’impacte de les obres no queda justificat en absolut pel volum de trànsit, amb propostes de traçat molt allunyades del casc urbà i que representen un impacte ambiental, urbanístic, territorial i paisatgístic molt greu.

 

Demanam doncs, la supressió de tots els projectes de variants esmentats.

 

4 comentaris leave one →
 1. Lluís permalink
  Abril 6, 2009 4:57 pm

  Es desenvolupement sostenible des polítics a Mallorca és una més de sa seva colecció de mentides podrides.Aquí de moment es seu desenvolupement sostenible ens ha deixat es hospitals plens de nins malalts de càncer

 2. Bartomeu permalink
  Abril 6, 2009 5:32 pm

  Mallorca està fotuda i espanyada.Desprès de sa ampliació de sa carretera de Sant Joan a Sineu, a 280 metres d’alçada ja no hi ha silènci com avans.Ara se senten es renous des tràfic rodat per sa carretera i també sa sent es renou des tren quant passa pes comellar i això NO VAL RES!!.

 3. mònica permalink
  Agost 1, 2009 7:37 pm

  Aquest correu és per recordar que, així com vàrem acordar a la darrera reunió,
  DIMECRES 5 a les 20.30 h. hem quedat al Teleclub (Casa de Cultura) de Sineu
  per començar a fer feina per tal d’evitar la construcció i proposar alternatives a:

  la col·locació ponts elevats en substitució dels passos a nivell
  l’ampliació de la carretera Sineu-Llubí
  la construcció variant sud

  Adjunt hi ha l’avís de reunió, i si voleu veure fotografies de les destrosses, podeu anar al següent enllaç:

  Feu clic per accedir a eixe-eix-transversal.pdf

  Pregam faceu arribar aquest avís al màxim número de persones, així com si sabeu de gent dels pobles afectats per l’eix transversal (sobretot de Llubí i sa Pobla), pels ponts elevats (per exemple, Santa Maria), i per la construcció de rondes (per exemple, Bunyola) també els convideu a venir a la reunió.

  Moltes gràcies.

 4. En Caliu permalink
  Octubre 20, 2009 2:19 pm

  Dons, crec que la variant de Petra fa molta de falta, per dins es poble no fa falta que hi passin mes cotxes. Si a la variant de Petra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: